HTML

Címkefelhő

bag (3) creation (13) dessert (14) dishes (3) falatka (4) geocaching (1) marcsi (5) patchwork (11)

Linkblog

2007.11.23. 08:40 nfo

31 nap Karácsonyig


Free Christmas Countdown Generator

Papírgyűjtés közben találtam valahol egy régi Blikk receptmagazint, bár ezt a fajta mélybúlvár sajtót (itt most nem a cikkek tartalmi mélységére gondolok, hanem a színvonalra, ami a kútfúró béka feneke alatt van) mélységesen gyűlölöm, de ez a magazin tűrhető. Főleg azért, mert nyomokban sem tartalmaz újságírócskák eszmefuttatásait, csak valódi szakírók és az olvasók által beküldött recepteket. A figyelmemet egy un. "Fekete Rózsa" nevű sütemény ragadta meg. Mivel lusta vagyok bepötyögni, inkább megkérdezem a legjobb barátom, megtalálja-e valahol ezt a receptet? :-D... Naná, hogy megtalálta, sőt több változatot is. Először a kép, utána a receptvariációk következnek...







Fekete Rózsa
Hozzávalók:
  • Tészta:
  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • pici szódabikarbóna
  • tej
  • Mákos töltelék:
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 1 sütőpor
  • Krém:
  • 1 liter tej
  • 3 csomag vaníliás puding
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor

Elkészítés: A tészta hozzávalóit szükséges mennyiségű tejjel összedolgozzuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk. 5 részre osztjuk, ebből 2 részt külön-külön a tepsi hátoldalán megsütünk, vékony lapnak. A 3 másik részt a mákos töltelékkel (amit ha összeállítasz, egy folyékony masszát kapsz) feltekerjük mint a bejglit, és a tekercseket egymás mellé helyezve, tepsibe téve megsütjük.
A pudingot elkészítem, kihűlés után a margarinnal és porcukorral habosra keverem, így elkészült a krém.
Összeállítás:
1 lap tészta, rá a krém fele, ebbe beleültetjük a 3 tekercs mákos-kígyónkat egymás mellé, jön a maradék krém, és végül a második lap tészta. Tetejét csokimázzal díszítjük.

Megjegyzés:
Rendkívül mutatós és nagyon finom sütemény, ne ijedjetek meg a hosszúnak tűnő recepttől, ki kell próbálni. A látvány és az íz kedvéért mindenképpen megéri. Ahogy a vaníliás krém körülöleli a mákos tekercset, olyan mint egy rózsa felülről nézve. :) Innen kapta a nevét.

Fekete rózsa recept

Kategória:
Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához: 60 dkg liszt, 10 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 1 db tojás, l cs. sütőpor, kevés szódabikarbóna.
A töltelékhez: 20 dkg darált mák, 20 dkg liszt, 10 dkg vaj,25 dkg porcukor, 2 dl tej, l cs. stőpor,1 citrom héja, 1 db reszelt alma.
A krémhez: 8 dl tej, 2 cs. vaníliás pudingpor, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit dolgozzuk össze annyi tejjel, hogy nyújtható legyen. A tésztát hat részre osztjuk. Két lapot kinyújtunk, és külön-külön megsütük.A többi négy lapot is kinyújtjuk, a töltelékkel megtöltjük,feltekerjük mint a beiglit. Ezután egymás mellé helyezzük őket a tepsiben, és közepes lángon aranybarnára sütjük. Kihűtjük.
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot, majd ha kihűl, hozzáadjuk a margarinos porcukros masszához. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, erre rátesszük a tekercseket, majd ismét egy réteg krém következik, és végül a másik lap. Izlés szerint bevonhatjuk csokimázzal.

Elkészítési idő: 120 perc

Fekete rózsa II.
Hozzávalók:
  • 80 dkg liszt
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 45 dkg margarin
  • tortabevonó
  • 80 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2 csomag sütőpor
  • pici szódabikarbóna
  • 20 dkg mák
  • 7 dl tej

Elkészítés:

A tésztához 60 dkg lisztet, 10 dkg vajat, 30 dkg porcukrot, 1 tojást, 1 csomag sütőport, szódabikarbónát összedolgozunk, 5 részre osztjuk. 2 lapot megsütünk. A másik 3 lapot is kinyújtjuk, de ezeket megtöltjük a következő krémmel: 20 dkg mákot, 20 dkg lisztet, 10 dkg vajat, 25 dkg porcukrot, 2 dl tejet, 1 csomag sütőport összedolgozunk. A lapokra kenjük, feltekerjük a 3 tekercset, majd egymás mellé tesszük a tepsibe, lassú tűznél sütjük. Ha kisült, egyben hagyjuk kihűlni.

A krémhez 5 dl tejjel megfőzzük a 2 csomag vaníliapudingot. 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral kikeverünk. Összekeverjük a két masszát.

Az összeállításkot az alsó lapra helyezzük a krém felét, majd a tekercseket egyben ráhelyezzük, erre újra krém kerül, majd befedjük a felső lappal. Tetejére csokimázat teszünk.

Megjegyzés:
Egyik kedvenc sütim. :) Nagyon kiadós, mindenki szereti.
Forrás: mindmegette.hu ill. tutireceptek.hu

Szólj hozzá!

Címkék: dessert


A bejegyzés trackback címe:

https://christmascountdown.blog.hu/api/trackback/id/tr63239052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása