Free Christmas Countdown Generator
Keresgélés közben néha olyan dolgokra akadok, amik igazán figyelemre méltóak. Mint például ez a két recept, sajnos kép nincs róla. Ha elkészítettem feltétlenül lefényképezem. Az utóbbi úgy hangzik, mint a mi angyalszemünk:
Hozzávalók:
6 db tojásfehárje
6 ek cukor
1 ek étolaj
2 ek liszt
2 ek zsemlemorzsa
1/2 csomag sütőpor
15 dkg vágott dió
1/2 üveg mogyorókrém
háztartásikeksz
Krém:
6 db tojássárgája
25 dkg cukor
1 csomag vaníiliás pudingpor
3 ek liszt
10 dkg csokoládé
25 dkg margarine
2 dl tejszín
A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel. A tejből, tojássárgájából, cukorból, vaníliás pudingporból és a lisztből krémet főzünk, elfelezzük.
Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. Kihűtjük. A margarint két részre osztjuk és belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.
A tésztát megkenjük mogyorókrémmel, majd rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém,
a tetejére a 2 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.
Hozzávalók:
10 dkg dió
1 db citrom
25 dkg margarine
15 dkg porcukor
5 db tojássárgája
45 dkg liszt
1 db tojásfehérje
10 dkg baracklekvár
A diót durvára vágjuk, a citromot lereszeljük, levét kinyomjuk, a tepsit meglisztezzük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, a citrom levével és héjával, majd egyenként hozzáadjuk 4 tojás sárgáját,
beledolgozzuk a lisztet és 1 csipet sót, hogy jól formázható tészta legyen. Diónyi golyókat formálunk belőle, és tojás fehérjébe mártjuk,
darabos dióba hempergetjük, közepét benyomjuk.
Világosra sütjük, még melegen kevés lekvárt pöttyintünk a kis kráterbe.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.