Valami gasztronómiai kényeztetésre vágytam ebben a fagyos időben. Elsőre a francia hagymaleves jutott eszembe, de abban biztos voltam, hogy ez csak egy egyszemélyes élvezet lesz, a többiek nem nagyon értékelnék. Akkor legyen benne egy kis csavar, ha már csak magamnak készítem. Az alapok a klasszikus receptből indultak ki: 3 nagy fel hagyma, összevágva, vajon megpárolva, pirítani nem szabad. Amíg párolódott, nagyon apró kockára vágtam 3 nagy fej burgonyát. Felöntöttem 1 l vízzel a levest, só, fehér bors, ételízesítő. Amikor forrt, beledobtam a krumplit, tettem bele szerecsendiót, sáfrányt és pár csepp folyékony füstöt. Láng takarékra, fedő, 20 perc. Utána botmixerrel simára turmixoltam és egy istenien krémes, gyönyörű színű és nem utolsó sorban fenséges ízű levest kaptam. Ugyan tettem még bele levesgyöngyöt a tálalásnál, de ezt nem kellett volna. Nem túl gyomorbarát levesbetét.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.