HTML

Címkefelhő

bag (3) creation (13) dessert (14) dishes (3) falatka (4) geocaching (1) marcsi (5) patchwork (11)

Linkblog

2008.01.25. 10:56 nfo

Sörkifli

Évek óta kesergek azon, hogy annak idején nem írtam le a nagymamám receptjeit. Mivel ő mindent "szemre" mért (mint nálunk a kályhás a kémény alkalmasságát), nem maradt írásos feljegyzés a receptjeiről. Egyszer készített nálunk egy isteni kiflit, amit azóta sem tudok reprodukálni. De próbálkozom lankadatlanul...
Az egyik ígéretes jelölt:
Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 kávéskanál só
2 dkg élesztő
3,5 dl tej
1 dl olaj (nem olíva!)
10 dkg puha vaj
késhegynyi fokhagymapor
késhegynyi őrölt kömény

Beleteszem az egészet a kenyérsütőgépbe, dagasztásra állítom és hajrá...
Másfél óra múlva, amikor lejár a program kiveszem és két részre osztom. Téglalap alakúra nyújtom és egyenlő szárú háromszögeket vágok belőle. Akinek jobban megy, hogy kör alakból vág ki cikkelyeket, tegye úgy. A szélesebbik végén kezdem szorosan feltekerni úgy, hogy a másik kezemmel húzom a keskenyebb végét. Így, a nagyon sok "tekerés" által rétegesebb lesz. Kb. 20 perc alatt sül meg, előmelegített sütőben, 200 fokon.

Szólj hozzá!

Címkék: falatka


A bejegyzés trackback címe:

https://christmascountdown.blog.hu/api/trackback/id/tr92311010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása